Sałatka ze szpinakiem, bekonem i pieczarkami

Szybka sałatka - świetna do lunchboxu. Wykonanie trwa dosłownie 10 minut. :)


Składniki:
(jedna porcja)

garść świeżego szpinaku
2 plasterki boczku
4 średnie pieczarki
5 pomidorków koktajlowych
łyżka pestek słonecznika

Sos:
łyżka oliwy
łyżeczka miodu
łyżeczka soku z cytryny
pół łyżeczki soli

Przygotowanie:

Pieczarki i boczek kroimy w plasterki. Kładziemy na rozgrzanej patelni i obsmażamy z obu stron (ok. 3 minuty na stronę). Na talerzu rozkładamy umyty szpinak, kroimy pomidorki na pól, rozkładamy usmażone pieczarki i boczek, posypujemy pestkami słonecznika. Składniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy całość. Podajemy z grzanką. :)


Komentarze