Makaron z suszonymi pomidorami i cheddarem

Przepis na superszybki obiad - jeśli nie macie czasu, a chcecie zjeść coś smacznego - spróbujcie koniecznie. :)


Składniki (4 porcje):

makaron typu rurki
pół słoika suszonych pomidorów
200g piersi z indyka
100 ml śmietany 18%
2 ząbki czosnku
10 łyżek tartego cheddara
oregano
sól 

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Pomidory kroimy na paseczki, indyka kroimy w kostki. Trzemy cheddara, a ząbki czosnku przepuszczamy przez praskę. Na woku rozgrzewamy łyżkę oleju z pomidorów, dobrze rozgrzewamy i dodajemy przeciśnięty czosnek. Smażymy 2 minuty. Następnie dodajemy indyka przyprawionego solą i obsmażamy dokładnie z każdej strony. Następne dodajemy suszone pomidory. Smażymy razem 2-3 minuty. Dodajemy śmietanę - smażymy razem 3 minuty. Do sosu wrzucamy makaron i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Na koniec wrzucamy 8 łyżek tartego cheddara i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Pozostałym serem posypujemy porcje na miskach. 

Komentarze

Prześlij komentarz