Jaglanka z botwinką

Danie z cyklu - nie wygląda a smakuje. ;)



Składniki 
(2 porcje):

250g suchej kaszy jaglanej
4 buraczki z botwinką 
2 łyżeczki koperku
pół kostki sera feta
oliwa
sól

Przygotowanie:


Kaszę ugotować według tego przepisu. Umyte buraczki oddzielić od liści, obciąć wąsy, delikatnie zeskrobać stwardniałą skórę. Buraczki pokroić na cienkie plasterki. Łodygi i liście pokroić na centymetrowe kawałki. Na dużej patelni lub woku rozgrzać łyżkę oliwy. Wrzucić plasterki buraka. Smażyć 5 minut. Dodać łodygi i liście. Smażyć kolejne 4. minuty. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną, dokładnie wymieszać i dodać pokruszoną kostkę fetę (zostawić odrobinę pokruszonego sera). Ewentualnie dosolić. Dokładnie wymieszać. Dodać  koperek. Wymieszać. Podawać z resztką pokruszonej fety.


Komentarze