Szybki makaron z bakłażanem i kozim serem



SKŁADNIKI:

250 g makaronu pełnoziarnistego 
puszka pomidorów w kawałkach
mały bakłażan
ser kozi w kawałku
oregano
ząbek czosnku
odrobina oliwy z pestek winogron

PRZYGOTOWANIE:

Makaron wrzucić do wrzątku i ugotować al dente. W międzyczasie bakłażana umyć, odciąć końcówki, pokroić w grubszą kostkę. Dno woka lub dużej patelni posmarować minimalną ilością oliwy z pestek winogron. Na rozgrzaną patelnię wycisnąć czosnek, podsmażyć, następnie dodać kostki bakłażana. Smażyć około 5 minut. Do bakłażana dodać puszkę krojonych pomidorów (bez puszki rzecz jasna;)). Dodać oregano, gotować kolejne 5 minut. Do sosu dodać odcedzony makaron. Gotować kilka minut. Zdjąć z ognia, posypać poszarpanym kozim serem. Wymieszać. Nałożyć na talerze, na górę dodać świeżą bazylię, kawałki sera koziego.

Smacznego! :)



Komentarze