Pasta jajeczna po włosku




SKŁADNIKI:

10 jajek
pół słoiczka suszonych pomidorów
łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
oregano suszone
świeży tymianek
10 oliwek
ulubione pieczywo
sól 
świeżo zmielony pieprz


PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotować, obrać i ostudzić. W międzyczasie posiekać suszone pomidory na drobne kawałki, przełożyć do miski z odrobiną oleju (maksymalnie pół łyżeczki). Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać łyżkę majonezu lub jogurtu naturalnego, płaską łyżeczkę oregano, odrobinę soli (bardzo mało, ponieważ pomidory bardzo "solą" całość oraz świeżo zmielony pieprz. Wymieszać. Podawać z ulubionym pieczywem, świeżym tymiankiem i pokrojonymi oliwkami. :)




Komentarze

  1. Uwielbiam pasty jajeczne, a ta z suszonymi pomidorkami bardzo by mi przypadła do gustu :-). Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm wygląda bardzo apetycznie! Uwielbiam suszone pomidory więc na pewno wypróbuję :) I zapraszam do odwiedzin u mnie www.mycookbook.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pasta z wędzonym halibutem to moja opcja śniadaniowa na następny weekend:)

      Usuń
  3. Wszystko co się zwie pysznością!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz